mandag 14. september 2009

Wok med sursøt saus

I dag har jeg hatt wok til middag. Ikke noe hokus pokus det egentlig. Litt kyllingbiter og strimler med gulerøtter, paprika og andre grønnsaker varmet i en liten wok. Enkelt og veldig godt. Det viktige for meg er at det er lagd på ferske grønnsaker og saus fra bunnen av. Og sausen var veldig kjapp, enkel og ble veldig god! Ingen vits i å kjøpe frossne grønnsaker og saus på glass!
foto privat

Wok

Stek kjøttet og la det hvile mens du steker grønnsakene - ta det du har og/eller liker. Ha kjøttet tilbake og ha i:

- 2 ss brunt sukker
- 4 ss soyasaus
- 2 ss eddik (7%)
- 1 1/2 dl hønsebuljong

Det skal også være litt tomatpurrè i også, men det er jeg ikke noe glad i, så jeg droppet den. Ble veldig god uten også ...Kok opp og jevn ut med 1ss maisenna løst opp i litt kaldt vann og woken er klar til servering. Kjapt, enkelt, sunt og veldig godt.

1 kommentar: