lørdag 25. april 2009

Bare stoppe opp litt

Av og til kan det være flott og bare stoppe opp litt, ikke bare haste forbi. I dag tok jeg meg tid til å stoppe opp et par ganger mellom Gjøvik og Hamar. Mjøsa kan være flott og eksotisk. Strålende sol og en mjøsis som er i ferd med å forsvinne. Balsam for sjelen - det er vår!
foto privat

Venter på sommeren

foto privat
Lavvann
foto privat
Brumunddal Beach
foto privat

Biri Venezia

tirsdag 14. april 2009

Vernissage

I dag har jeg vært på avdukning av Bjørn Sørvang Hansens ”Løvehode” i Galleri Lillestrøm. Har sett noe av hva han gjort tidligere også, og han har noen fantastiske detaljer.
foto privat
"Det har skjedd, og er i ferd med å skje, mye spennende rundt billedhuggeren Bjørn Sørvang Hansen. Han har den siste tiden fått flere prestisjetunge oppdrag, og vi tror han i tiden framover vil framstå som en av Norges fremste blant Norges klassisk, figurative billedhuggere. Hans talent er unikt, og hans evne til å skildre både dyr og mennesker er helt spesiell, noe han nok en gang har bevist med dette majestetiske kunstverket."
foto privat

lørdag 11. april 2009

Blåveis

foto privat

fredag 10. april 2009

Påskefilm III

Varg Veum - Falne engler
Jeg har aldri lest en Varg Veum-bok, og jeg angrer! Uten mye å gjøre langfredag krøp jeg opp i sofaen og satte en Varg Veum film i spilleren. Ja, ja norsk krim....men det er jo påske og den eneste krimmen jeg har så..... og blir dratt inn i en spennende triller i Bergen. Unge kvinner kledd i hvitt blir drept. Å så spennende! Det er stor sannsynlighet for at jeg kommer til å se de to andre filmene før vi er ferdig med denne påsken. Tror også at jeg må forsøke meg på et par bøker av Gunnar Staalesen også, her har jeg tydelig gått glipp av noe
En formiddagsmatinè under teppet med Trond Espen Seim (SUKK) er jo en god feriesyssel uansett. ANBEFALES.

Påskefilm II

The Reader:
Nok et heldig valg av film. Selv om denne også er i overkant lang, fengser den deg fra første stund. Og jeg må bare si: Nakenscene synes jeg ikke er spekulative og kan absolutt forsvares kunstnerlig. Jeg trodde ikke der var mulig å finne nye filmvinklinger om jødeforfølgelsen, og så kommer denne. Og det gjøres veldig bra!
En utrolig fengslende kjærlighetshistorie hvor Kate Winslet gjør en overbevisende rolle. Og venneinnen min brukte nesten en boks med Kleenex....... ANBEFALES.

Påskefilm I

Menn som hater kvinner
Forrige påske fikk jeg ikke gjort annet enn å "pløye gjennom" triologien til Stieg Larsson. Jeg kan være en kresen leser, men det er en grunn til at dette er blitt bestselgere! Så med litt blandede føleleser startet vi påsken med en ultimat påskekrim. Blandet fordi det ikke alltid blir bra film selv om boka er god, men samtidig en stor forventning til filmen.

Og jeg ble ikke skuffet! Utrolig bra film. Selv om den var lang, fengslet den deg hele veien. Den var spennenede selv om jeg kunne historien. Skuepillerprestasjonene gode. Nordisk film begynner å bli veldig bra og jeg håper virkelig ikke at det er lenge til neste film kommer. Dette er en film som må sees på det store lerretet! ANBEFALES.

mandag 6. april 2009

Syklene er tilbake

foto privat
Et sikkert vårtegn i Oslo - sykkelparkeringen er full igjen - HERLIG!

lørdag 4. april 2009

Inspirasjon

Etter at jeg begynte å blogge, har jeg nok snakket en del om det - mest fordi jeg synes det er skikkelig morsomt. Og så ser det ut til at det har gitt frukter. Har en venninne som har våget seg utpå og startet egen blogg. Hun er kreativ og flink, så jeg gleder meg til å følge Sissel sin blogg fremover. Gleder meg til mye morsomt og inspirerende. Stolt som en hane at jeg har fått henne igang og ønsker henne lykke til. Så min anbefaling: Stikk innom......